De keuken

Als chef-kok René Haak niet ooit een bijbaantje als afwasser had gehad, was de kans groot geweest dat hij dierenarts was geworden.  Gelukkig voor ons en iedereen die lekker geniet van zijn kookkunsten ontstond ‘het vuur’ in de spoelkeuken, toen hij als tiener de koks aan het werk zag. Die hadden al snel in de gaten waar zijn hart lag dus zodra hij zijn eigen werk op orde had, hielp hij mee. Van het een kwam het ander, de droom om dierenarts te worden maakte plaats voor een nieuwe droom: chef-kok.

Na zijn opleiding kan hij direct aan de slag bij de Hoop op d’Swarte Walvis op de Zaanse Schans. Daarna maakt hij een klein uitstapje naar Amstelveen om vervolgens zijn ambitie, chef-kok worden, waar te maken bij De Kloosterhoeve in Harmelen. Na een aantal jaar keert hij terug naar het vertrouwde nest en zwaait de scepter bij de Walvis. Er komt een nieuwe uitdaging op zijn pad; een restaurant opzetten bij Schouwburg Het Park in Hoorn.

In het najaar van 2011 krijgt hij de tip om eens bij Landgoed Groenendaal te kijken. Bij de eerste blik op de website is hij direct verkocht, het nostalgische karakter, de sfeer, het past bij hem. Hij besluit om daar te dineren en nog voor het dessert geserveerd wordt weet hij het zeker; Landgoed Groenendaal is zijn volgende bestemming.

Sinds januari 2012 mixt, bakt, braadt, grilt, kookt en creëert hij de heerlijkste gerechten op Landgoed Groenendaal. Hij is vooral gecharmeerd van het wildseizoen en de veelzijdigheid van vis – al dan niet in combinatie met schaal- en schelpdieren. En zodra René begint te vertellen over eten loopt het water menigeen in de mond. Gelukkig deelt hij aan tafel regelmatig zijn keukengeheimen met de gasten!

Bel voor meer informatie: 023 – 528 15 55
of stuur een e-mail naar: info@landgoedgroenendaal.nl