Restaurant

Landgoed Groenendaal

À la carte restaurant
Landgoed Groenendaal ligt vlakbij Haarlem, verscholen tussen de eeuwe­noude bomen van het Groenendaalse bos in Heemstede. Het uiterlijk van het monumentale koets­huis ademt historie - ze dateert immers uit de late 18e eeuw- maar innerlijk is nauwelijks iets te zien van vervlogen tijden. Een elegante mix van subtiel design en een vleugje nostalgie maakt Landgoed Groenendaal vooral eigenzinnig.
Dezelfde eigen­zinnigheid geldt ook voor de principes in de keuken. Culinaire kunstwerkjes met een verrassings­effect door een bijzondere combinatie van ingrediënten of bereidings­wijze. Maar de specialiteit van het huis? Al meer dan een eeuw gast­vrijheid! Kortom, dé ideale plek voor levensgenieters.
Seizoensmaken
De culinaire invulling van onze menu's deint ieder jaargetijde mee op het ritme en de smaken van het seizoen. Proef, zie en ruik de essentie van de winter in drie, vier of vijf Groenendaalse gangen.
26
jan
t/m
30
jan
Groenendaler Klassiekers
De favorieten uit de Groenendaalse keuken: klassieke gerechten met een twist, een signatuur ‘op z’n Groenendaals’.
Gillardeau oester
met sjalot & rode wijnazijn
per stuk
1
4.50
Bisque van kreeft
met Hollandse garnalen, gember en crème fraîche
2
12.50
Steak tartare
met sla & frites
3
21.00
Terrine van ganzenlever
met brioche en chutney van Granny Smith en sjalot
4
21.50
Zeebaars
met lauwwarme kreeft, paksoi, shiitake en tom kha kai saus
5
31.50
Reerug Rossini
met ganzenlever, knolselderij en truffeljus
6
35.00
Tomahawk steak
met bearnaisesaus, frites en salade
(voor twee personen)
7
70.00
Kaasplankje
met vier kazen, notenbrood en vruchtenchutney
8
13.50
Chocoladeparade
met taartje, mousse, cremeux en huisgemaakt roomijs
9
11.00
Private dining
Lekker genieten van de Groenendaalse gastvrijheid in de intimiteit van uw eigen gezel­schap, dat kan tijdens een private lunch of private dinner. Landgoed Groenendaal beschikt over drie separate ruimtes waar u in een besloten setting met uw gasten onge­stoord kunt lunchen of dineren.
Terras
Zonder twijfel herbergt de tuin van Landgoed Groenendaal het mooiste terras van Kennemerland. Geniet in comfor­tabele stoelen aan strak gedekte tafels van de eerste lente-zonne­stralen op het beschutte terras.
Vind verkoeling in de luwte van de bomen op een warme zomerdag en pak op een zonnige herfst­dag in het najaar nog een lekkere lunch in de buiten­lucht mee. Mocht het weer omslaan dan gaan we in het restaurant gewoon verder waar we gebleven waren.