Restaurant

Landgoed Groenendaal

À la carte restaurant
Landgoed Groenendaal ligt vlakbij Haarlem, verscholen tussen de eeuwe­noude bomen van het Groenendaalse bos in Heemstede. Het uiterlijk van het monumentale koets­huis ademt historie - ze dateert immers uit de late 18e eeuw- maar innerlijk is nauwelijks iets te zien van vervlogen tijden. Een elegante mix van subtiel design en een vleugje nostalgie maakt Landgoed Groenendaal vooral eigenzinnig.
Dezelfde eigen­zinnigheid geldt ook voor de principes in de keuken. Culinaire kunstwerkjes met een verrassings­effect door een bijzondere combinatie van ingrediënten of bereidings­wijze. Maar de specialiteit van het huis? Al meer dan een eeuw gast­vrijheid! Kortom, dé ideale plek voor levensgenieters.
Seizoensmaken
De culinaire invulling van onze menu's deint ieder jaargetijde mee op het ritme en de smaken van het seizoen. Proef, zie en ruik de essentie van de zomer in drie, vier of vijf Groenendaalse gangen.
2
aug
t/m
1
sep
Groenendaler Klassiekers
De favorieten uit de Groenendaalse keuken: klassieke gerechten met een twist, een signatuur ‘op z’n Groenendaals’.
Gillardeau oester
met sjalot & rode wijnazijn
per stuk
1
4.90
Ceviche
van zeebaars met koriander, limoen en schuim van gember
2
15.50
Bisque van kreeft
met Hollandse garnalen, gember en crème fraîche
3
13.20
Terrine van ganzenlever
met brioche en chutney van granny smith en sjalot
4
21.50
Steak tartare
met sla & frites
5
21.80
Tarbot
met garnalenrisotto en schuim van kreeft
6
34.50
Zwezerik
met truffelfregola en truffeljus
7
32.50
Ossenhaas
met bearnaisesaus, frites en lentegroente
8
34.50
Zeetong
met sla en frites
(500 gr)
9
45.00
Kaasplankje
met vier kazen, notenbrood en vruchtenchutney
10
15.00
Crema catalana
met vanille-kaneel roomijs en citruskruim
11
11.60
Private dining
Lekker genieten van de Groenendaalse gastvrijheid in de intimiteit van uw eigen gezel­schap, dat kan tijdens een private lunch of private dinner. Landgoed Groenendaal beschikt over drie separate ruimtes waar u in een besloten setting met uw gasten onge­stoord kunt lunchen of dineren.
Terras
Zonder twijfel herbergt de tuin van Landgoed Groenendaal het mooiste terras van Kennemerland. Geniet in comfor­tabele stoelen aan strak gedekte tafels van de eerste lente-zonne­stralen op het beschutte terras.
Vind verkoeling in de luwte van de bomen op een warme zomerdag en pak op een zonnige herfst­dag in het najaar nog een lekkere lunch in de buiten­lucht mee. Mocht het weer omslaan dan gaan we in het restaurant gewoon verder waar we gebleven waren.